Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z sałaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sałatka: 2 główki
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
śmietana 200 ml
sól
pieprz
mąka 2 łyżki
białe wino 50 ml
bulion warzywny 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z sałaty

Liście rwiemy na kawałki. Cebulę siekamy i podduszamy na maśle (nie podsmażamy)!. Dodajemy sałatę i podduszamy całość. Dolewamy wino. Zagotowujemy i miksujemy. Stopniowo dolewamy bulion, choć najlepiej by był to po prostu wywar z warzyw rosół. Zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak