Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa-krem z czerwonej soczewicy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
pietruszka 1
pulpa pomidorowa 250 g
curry do smaku
pieprz kolorowy do smaku
sól do smaku
soczewica czerwona 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa-krem z czerwonej soczewicy

Obrane marchewki i pietruszkę gotuję do miękkości. W połowie gotowania dodaję wcześniej przepłukaną czerwoną soczewicę. Wszystko razem zagotowuję, a następnie miksuję. Uzupełniam wodą w zależności jak gęstą chcę mieć zupę. Ja dolałam ok.3/4l wody. Teraz czas na pulpę- po prostu wlewam ją prosto do zupy. Całość przyprawiam solą i kolorowym pieprzem oraz curry (dość sporo).
Podaję z grzaneczkami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.08.2013 09:16
Dla mnie super
MAR3STA 26.11.2012 17:49
fajny pomysł
Kuchareczka2 13.10.2012 15:31
uwielbiam
Cukiereczek13 19.09.2012 22:50
wspaniały ma kolor, pewnie świetnie smakuje ;)
Kas2 07.08.2012 21:34
ale ma piękny, słoneczny kolor
Justyna Jussstiii 07.07.2012 13:54
super
agunesu 05.07.2012 21:42
swietna zupa jako alternatywa dla grochowki ktora uwielbia moj mezczyzna:) kiedys mu taka zaserwuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak