Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z buraków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 30 dag
marchew 30 dag
ziemniak 1 duża sztuka
smietana 18% 3 łyżki
ocet 1 łyżka
czosnek 4 zabki
przyprawy do smaku
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z buraków

Buraki, marchew i ziemniak obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą tak by przykryła warzywa. Dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. W trakcie gotowania dolewamy ocet. Gotujemy do miękkości tak by dobrze było zmiksować składniki. Przestudzamy i wyciągamy liść i ziele angielskie.
Miksujemy na krem. Dodajemy śmietanę. I doprawiamy do smaku. ( Możemy jeszcze raz zagotować.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 26.09.2012 05:55
apetyczne :-)
babajaga1969 25.09.2012 21:38
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak