Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem szpinakowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 200 gram
ziemniak 1
marchew 1
pietruszka 1
czosnek 4 ząbki
śmietana 30% 100 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem szpinakowa

Trzeba po prostu obrać marchew, pietruszkę i ziemniaka. Warzywa kroimy w kostkę i gotujemy w litrze wody. Dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku. Dodajemy kucharka i soli do smaku. Gdy warzywa zmiękną, wrzucamy rozmrożony szpinak i gotujemy jeszcze kilka minut. Na koniec dolewamy 100 ml śmietanki 30% i miksujemy. Podajemy udekorowane świeżą pietruszką lub pestkami dyni. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 06.02.2013 16:09
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak