Zupa-krem brokułowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    1 litr
  • brokuł

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • śmietana do zupy

    4 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • skrobia kukurydziana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotowego rosołu włożyć brokułowe różyczki i ugotować 8 minut. Odłożyć jedną dużą różyczkę, pozostałą część zmiksować blenderem, skrobię wymieszać z małą ilością wody, dodać do zupy i doprowadzić do wrzenia. Rozlać do bulionówek, zrobić kleks ze śmietany, ozdobić różyczką brokuła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 25.05.2012 09:49
Bardzo lubię takie zupy :)
bejciu24 13.03.2011 08:50
apetycznie wygląda
Emilia22 12.03.2011 14:17
wygląda świetnie
bami 12.03.2011 13:07
Lubię zupy-kremy :) mjami!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat