Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zimowa z soczewicą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 1 szk
marchewka 2 szt
fasola szparagowa 10 dag
pietruszka 1 szt
ziemniaki 2 szt
bulion drobiowy 1,5 l
śmietana 2 łyżeczki
sól
brukselka 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zimowa z soczewicą

Soczewicę zalać wodą i gotować do miękkości ok. 20 min, odcedzić. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę, fasolę podzielić na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa dodać do bulionu i zagotować. Pod koniec gotowania dodać soczewicę. Ponownie zagotować, dodać śmietanę oraz doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 17.02.2014 07:21
Świetna, zdrowa zupa :)
pestka 02.11.2013 11:25
świetna propozycja obiadowa
kate.500 27.08.2013 23:13
pyszna zupa
alaaa 06.01.2013 21:03
apetycznie wygląda
ElizaT 29.12.2012 11:25
super
Wafelek2601 19.12.2012 08:00
Bardzo dobra
Wafelek2601 19.12.2012 08:00
Bardzo dobra
maciek7 08.12.2012 18:31
pyszna zupka
Monika58 08.12.2012 17:02
pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak