Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zimowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe 1 sztuka
ziemniaki 10 sztuk
marchew 0,5 kg
włoszczyzna 1 pęczek
warzywa mrożone 400 g
śmietana 18 proc 200 g
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek ok 1,5 łyżki
pieprz do smaku
woda ok 4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zimowa

Kroki postępowania

1
Kość zalewamy wodą i gotujemy. Gdy się wyszumuje zdejmujemy pianę. Wrzucamy obraną włoszczyznę liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy 40 minut.
Krok 1 - Zupa zimowa foto
2
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną w plasterki marchew. Gotujemy 10 minut.
Krok 2 - Zupa zimowa foto
3
Wyławiamy kość, pietruszkę, seler i por. Dodajemy mrożone warzywa, przyprawę uniwersalną i doprawiamy pieprzem. Gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 3 - Zupa zimowa foto
4
Śmietanę hartujemy w misce mieszając z 1 łyżką wazową gorącej zupy. Ciągle mieszając wlewamy do garnka. Zupę próbujemy, w razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Smacznego!
Krok 4 - Zupa zimowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak