Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczano-pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
woda 2 l
pieprz
sól
cebula 1 szt
masło 0,5 szt
śmietana 0,5 szt
koncentart pomidorowy 4 łyz
marchew 1 szt
pietruszka 0,5 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczano-pomidorowa

ziemniaki kroimy w kostke i gotujemy wraz z dwoma kościami wołowymi oraz kostkami następnei dodoajemy starte na tarce warzywa dodajemy do gotujących ziemniaków i wszystko razem gotujemy do miękkości pod koniec dodajemy śmietanę. Na maśle smazymy podkojona w kosteczkę cebulei doodajemy do zupy. Wszystko zaprawiamy koncentratem i miszamy doprawiamy do smaku. Wierzch posypujemy cebuchami lub koprem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak