Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
papryka czerwona 1 szt.
papryka zielona 1 szt
pieczarki 150 g
majeranek 1/2 łyżki
masło 2 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki
bulion warzywny 1 kostka
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczano-pieczarkowa

Ziemniaki opłukać obrać ze skórki pokroić w kostkę.Cebulę i czosnek
również pokroić w kostkę.Warzywa smażyć na rozgrzanym maśle,stale
mieszając. Dodać bulion (kostkę do smaku warzywną rozpuścić w 1
litrze wody),majeranek i gotować pod przykryciem. Papryki pokroić na
ćwiartki usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Pieczarki
oczyścić i pokroić w kostkę lub plasterki. Na 5 minut przed końcem
gotowania zupy dodać grzyby i paprykę.Zupę zabielić śmietaną i
wsypać pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 09.04.2013 10:26
Polecam na obiad
melonik 20.08.2012 08:09
super
melonik 20.08.2012 08:09
super
Gosia20 08.08.2012 08:49
smaczna zupka
Madziela 23.01.2012 00:09
zapowiada się bardzo smakowicie...
agnieszka137 12.01.2012 23:05
pyszna zupka!
Justyna Jussstiii 12.01.2012 14:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak