Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z porem, bobem i majerankiem Roberta Sowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
por (biała część) 4 szt
cebula 2 szt
bekon 4 plastry
serek topiony 250 g
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
Pieprz czosnkowy mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
bób 250 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z porem, bobem i majerankiem Roberta Sowy

Robert Sowa poleca:
W dużym garnku rozgrzać masło.Pory umyć, pokroić w plastry i zeszklić na maśle wraz z posiekaną cebulą, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i połowę obranego bobu. Całość zalać wrzącym bulionem, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować ok. 20 minut. Następnie dodać serek topiony, wymieszać, a gdy całkowicie się rozpuści, wlać śmietanę i dokładnie zmiksować. Pozostałą część bobu podsmażyć wraz z bekonem na patelni. Gotową zupę wlać do miseczek, posypać aromatycznym bobem z bekonem i majerankiem. Zupę można podawać z prażonymi pestkami dyni lub słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 30.09.2014 13:07
pyszne jedzonko
ice cubes 30.09.2014 12:48
dobre danie :)
bietka 30.09.2014 12:17
po prostu niebo w gębie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak