Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
pomidor 4 sztuki
posiekana natka z pietruszki 5-6 łyżek
masło 1 łyżka
mleko 1 szklanka
sól, pieprz do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z pomidorami

Warzywa obrać, umyć, zalać wrzącą wodą (ok. 2 litrów), dodać cebulę, ugotować (około 1 godziny). Gdy będą miękkie, przetrzeć przez sito. Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę, zalać wrzącą wodą, osolić, ugotować. Następnie dodać wraz z wywarem, w którym się gotowały, do przetartej zupy, zagotować mleko, dolać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plastry, wrzucić do zupy, dodać natkę z pietruszki i masło. Przyprawić do smaku solą i odrobiną pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 10.11.2010 20:23
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak