Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchewki
2 sztuki -
pietruszka
1 sztuka -
seler korzeniowy
10 dkg -
por
10 dkg -
ziemniaki
1 kg -
cebula
1/2 sztuki -
boczek wędzony
10 dkg -
kiełbasa
15 dkg -
olej do smażenia
-
bulion wieprzowy
2,5 l -
mąka pszenna
2 czubate łyżki -
majeranek
2 czubate łyżki -
przyprawa uniwersalna
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Zupa ziemniaczana z majerankiem
Kroki postępowania

Marchewki, seler i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić.









Komentarze (0)