Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z kalarepką i czosnkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

wywar z kurczaka 1,5 litra
ziemniaki 500 g
marchewka 2-3 średnie
kalarepka młoda 500 g
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
czosnek 1 ząbek

~ DODATKI

mleko , śmietana lub jogurt grecki do zabielenia
natka pietruszki lub koperek

Porada

Zupę można lekko zabielić mlekiem, śmietaną lub jogurtem greckim. Dobrze smakuje z posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z kalarepką i czosnkiem

Przygotować wywar z kurczaka, przecedzić, wlać do garnka, zagotować i doprawić przyprawą warzywną. Dodać ziemniaki pokrojone w kosteczki, marchewkę w plasterki i dowolnie pokrojoną lub grubo utartą kalarepkę. Gotować całość do miękkości warzyw, a pod koniec gotowania doprawić wyciśniętym czosnkiem, dużą ilością pieprzu i ew. solą.
Podawać z ulubionym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaf*71 08.01.2016 11:23
wieki nie jadłem kalarepki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak