Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z kalarepą i pieczarkami
Kroki postępowania
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym lub przyprawą do zup w płynie. Przed podaniem obficie posypać posiekaną natką pietruszki.
mięso wieprzowe | 30 dag( z kością) |
kalarepka młoda | 2 szt |
marchewka | 1 szt |
pietruszka | 1 szt |
ziemniaki | 30-40 dag |
cebula | 1 szt |
pieczarki | 10 dag |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
Ziele angielskie całe Prymat | 6-7 szt |
mąka pszenna | 2 łyżki |
smalec | 2 łyżki |
oliwa | 1 łyżka |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
sos sojowy | do smaku |
posiekana zielenina |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: