Zupa ziemniaczana z kalafiorem

Zupa ziemniaczana z kalafiorem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    30-40 dag
  • ziemniaki

    30-40 dag
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por

    1 szt
  • pieprz

    5-6 ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • kalafior

    35-40 dag
  • musztarda

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sos sojowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa ziemniaczana z kalafiorem foto
Umyte mięso włożyć do garnka, wlać 1,5-2 litrów zimnej wody, dodać ziarna pieprzu i liście laurowe. Gotować do miękkości mięsa około 40-50 minut. Po 15 minutach do wywaru dodać obrane i pokrojone warzywa oprócz kalafiora, gotować.
Krok 2 - Zupa ziemniaczana z kalafiorem foto
10 minut przed końcem gotowania wsypać podzielony na różyczki kalafior, ugotować. Miękkie żeberka wyjąć z zupy, usunąć kości. 1/4 zupy zmiksować, połączyć z pozostałą zupą, dodać musztardę, mięso, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Krok 3 - Zupa ziemniaczana z kalafiorem foto
Zupę ziemniaczana podawać na gorąco samą lub z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 06.01.2014 20:51
uwielbiam takie zupki
w mojej kuchni 19.11.2013 08:08
ale dobre jedzonko..
Janina 19.11.2013 07:37
Konkretna zupa na żeberkach;)
aisoglam 19.11.2013 06:27
Apetyczna zupka
Milka100 18.11.2013 22:48
Super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat