Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z cebulą,czosnkiem i boczkiem.

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 sztuki
cebula 1 duża sztuka
czosnek 2 ząbki
boczek wędzony 20 dag
ziemniaki 4 duże sztuki
sól i pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
masło do smażenia 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat według uznania
koperek według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z cebulą,czosnkiem i boczkiem.

1. Mięso oczyszczamy i myjemy.Następnie przekładamy do garnka,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.Gdy mięso będzie miękkie wywar przecedzamy.
2. Czosnek,cebulę i ziemniaki obieramy.Ziemniaki płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy razem z boczkiem,cebulą i czosnkiem w kosteczkę.
3. W drugim garnku rozgrzewamy masło,wrzucamy cebulę i chwile przesmażamy,gdy będzie szklista dodajemy czosnek i boczek,chwilę przesmażamy cały czas mieszając,następnie wrzucamy ziemniaki i listek laurowy,znów przesmażamy.Do przesmażonych warzyw wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości.
4. Na koniec zupę przyprawiamy do smaku solą,pieprzem,koperkiem i majerankiem.Podajemy bardzo gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 03.11.2015 14:07
Dziękuję:)
gusia1000 01.11.2015 03:11
Fajna zupa.
Babeczka35 30.10.2015 13:10
Dziękuję:)
Wacław 30.10.2015 10:44
pyszna zupka :-)
w mojej kuchni 30.10.2015 08:51
pyszne danie obiadowe..
Habibi 30.10.2015 08:43
moje smaki i koniecznie dużo czosnku i pieprzu :)
Babeczka35 30.10.2015 07:00
Moja też;)
Łukasz15 29.10.2015 22:53
Moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak