Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z boczkiem (z kuchni amerykańskiej)

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula biała 2 szt
boczek wędzony 10 plasterków
tłuszcz 3 łyżki
mleko 3 szklanki
bulion drobiowy 3 szklanki
śmietanka 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z boczkiem (z kuchni amerykańskiej)

Wykonanie:
Cebulę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, następnie zeszklić na tłuszczu z przyprawami. Dodać mleko, bulion i gotować do miękkości. Po przestudzeni zupę zmiksować, wlać śmietankę, podgrzać (lecz nie gotować) i przyprawić w razie potrzeby do smaku. Boczek przysmażyć na suchej patelni, pokruszyć i dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 23.03.2015 08:45
to bardzo smaczna zupa
berys18 23.03.2015 08:01
smakowałaby mi
Wacław 15.03.2015 10:42
zjadł bym taka zupę ;-)
Internetowa Kuchnia 15.03.2015 00:15
Bardzo lubię ziemniaczaną
Wiktoria29 14.03.2015 19:37
pewnie smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak