Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z boczkiem, kapusta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 litra
mrożony zielony groszek 1/2 szklanki
ziemniaki duże 5
kapusta pekińska 1/2 glówki (twarda czesc)
Por duży 1
czosnek 1 zabek
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek., majeranek
boczek 300 gotowany

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z boczkiem, kapusta

Pora, lodygi selera, czosnek obrac, umyc, osuszyc i pokroic: pora w prazki, selera w plastry, czosnek przecisnac przez praske. Cebule obrac, umyc, osuszyc i pokroic w kosteczke. Boczek porkoic w drobna kostke i stopic na suchej patelni, gdy juz pusci tluszcz, dodac cebule. Smazyc chwile do zeszklenia cebuli. Ziemniaki obrac, umyc i pokroic w kosteczke. Kapuste pekinska poszatkowac. Zagotowac rosól, dodac lisc laurowy, vegete, pieprz, ziemniaki i kapuste pekinska, gotowac przez 10 minut na slabym ogniu, dodac odsaczony z tluszczu boczek z cebula, lisc laurowy, gotowac okolo 10 minut, po czym dodac pora, selera i groszek, gotowac 10 minut, dodac czosnek i majeranek. Doprawic do smaku. Podawac ze swiezym pieczywem lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 10.07.2012 12:30
apetyczna
caroline1983 06.08.2011 20:46
lubie takie zupy, zwłaszcza zima
PaniMISIOWA 01.07.2011 10:17
fajna na zimę :-)
agnieszka189 04.05.2011 09:42
na pewno pyszna ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak