Zupa ziemniaczana po Kijowsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar warzywny

    1,5 L
  • wołowina bez kości

    15 dag
  • ziemniaki

    5 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • tłuszcz

  • cebula

  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    1/2 szkl
  • mąka pszenna

    1-2 łyżki
  • parówki cienkie

    2-3 szt
  • natka pietruszki

  • koperek

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • imbir mielony

  • przyprawa do zup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, zemleć, zalać wywarem, dodać obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki, ugotować. Ogórki obrać, pokrajać w paseczki, podsmażyć razem z drobno pokrajaną cebulą i koncentratem pomidorowym, poddusić, połączyć z ziemniakami, śmietaną wymieszaną z mąką oraz obranymi z osłonek i pokrajanymi w plasterki parówkami, gotować kilka minut, doprawić do smaku. Przed podaniem posypac zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat