Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana po Kijowsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
wołowina bez kości 15 dag
ziemniaki 5 szt
ogórek kiszony 2 szt
tłuszcz
cebula
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
śmietana 18 proc 1/2 szkl
mąka pszenna 1-2 łyżki
parówki cienkie 2-3 szt
natka pietruszki
koperek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Imbir mielony Prymat
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana po Kijowsku

Mięso umyć, zemleć, zalać wywarem, dodać obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki, ugotować. Ogórki obrać, pokrajać w paseczki, podsmażyć razem z drobno pokrajaną cebulą i koncentratem pomidorowym, poddusić, połączyć z ziemniakami, śmietaną wymieszaną z mąką oraz obranymi z osłonek i pokrajanymi w plasterki parówkami, gotować kilka minut, doprawić do smaku. Przed podaniem posypac zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak