Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana po Bawarsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
ziemniaki 4-5 szt
cebula
wieprzowina 25 dag
tłuszcz
mąka pszenna 1,-2 łyżki
ogórki konserwowe 2-3 szt
sól
pieprz
Kminek mielony Prymat
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana po Bawarsku

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Mięso umyć, pokrajać w kostkę, podsmażyć razem z cebulą, skropić wodą, udusić do miękkości. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać mąką, lekko zrumienić, połączyć z ziemniakami, mięsem oraz pokrajanymi w półplasterki ogórkami, zagotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misia13 31.08.2014 17:56
ostatnio własnie pare takich przepisów wpadło mi w rece i je testuje ;-)
molanka 29.08.2014 11:18
lubię takie nieskomplikowane zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak