Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
porcja rosołowa 1
ziemniaki 1 kg
cebula 1
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki pęczek
kukurydza 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana

Kroki postępowania

1
Wodę z porcją rosołową zagotowujemy na bulion (może być z kostki).
Krok 1 - Zupa ziemniaczana foto
2
Ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie ok. 10 minut.
Krok 2 - Zupa ziemniaczana foto
3
Następnie dodajemy je do bulionu i gotujemy, aż będą miękkie.
Krok 3 - Zupa ziemniaczana foto
4
Zupę blenderem miksujemy na "krem" . Porcję zupy wylewamy na talerz. Do zupy dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz łyżkę odcedzonej z zalewy kukurydzy.
Krok 4 - Zupa ziemniaczana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 26.07.2016 08:12
Pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak