Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa krakowska 3 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
ziemniaki 300 gram
makaron kokardki 1 opakowanie
czosnek 1 ząbek
ziele angielskie 3 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana

zagotowujemy wodę, dodajemy do niej kiełbaskę, marchewkę, pietruszkę seler i gotujemy wywar. dodajemy ziele angielskie, sól, pieprz, liść laurowy .
ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. wszystko razem gotujemy na koniec dosypujemy troszkę makaronu, dodajemy czosnek, kwasek cukier by wyrównać smak by zachwycił nasze podniebienie. gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 08.11.2012 19:36
szybko, tanio
Justyna87 30.10.2012 22:45
ja bardzo lubię:)
xxxbulix 30.10.2012 12:19
lubie
parysek10 04.10.2012 19:55
doskonała zupa
SmacznaPyza 03.10.2012 18:17
czy kiełbasa krakowska to u Ciebie taka cienka jak widać na zdjęciu? U nas to szersza, zwykle suszona albo chociaż podsuszana
kaja1991 03.10.2012 15:06
najlepiej by była sodko-kwaśna
kaja1991 03.10.2012 15:06
jedna z moich ulubionych smaków dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak