Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ze szparagów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z mięsa i warzyw 6 szklanek
szparagi 50 dag
mąka 3 dag
śmietana 12 dag
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ze szparagów

Szparagi umyć i pokroić na kawałki odkładając łepki. Pokrojone szparagi ugotować w części wywaru i przetrzeć przez sito. Na pozostałym wywarze ugotować łepki szparagów. Połączyć oba wywary zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną i zagotować. doprawić do smaku. Dodać masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak