Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych pomidorów

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory malinowe 10 szt
cebula 1 szt
czosnek ząbki 1 szt
tłuszcz do smażenia
śmietana słodka do smaku
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
bulion 1-1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych pomidorów

Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrojone na kawałki. Bulion zagotować, dodać pastę z pomidorów i zblendować. Dodać słodką śmietankę, zagotować i doprawić do smaku. Podawać z ugotowanym ryżem, makaronem lub lanym ciastem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 07.08.2017 09:52
O, najlepsza. I też jem z ryżem :).
Ola1984 13.07.2017 12:15
Robię podobną, z pomidorków z przydomowej szklarni :) Smakuje przepysznie.
SzczyptaChili 12.07.2017 22:30
Aniu u mnie taka zupa teraz w sezonie pomidorowym jest setki razy i kompletnie się nam nie nudzi. Robię praktyczne identycznie i podaję z makaronem . Czasem dodaję trochę przecieru gotowego lub gotuję wywar na włoszczyźnie i wszystko razem miksuję :) Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak