Zupa ze świeżych ogórków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka biała

    1 sztuka
  • seler

    1/4 sztuki
  • por (biała część)

    ilość w/g uznania
  • pietruszka zielona

    2 łyżki
  • koper

    1 łyżka
  • udko

    1 sztuka
  • śmietana

    1/4 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • mleko

    1/4 szklanki
  • masło

    1 łyżeczka
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • ogórek świeży

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udko umyć włożyć do garnka. Gotować około 10-15 min. Odlać wodę wlać nową. Dodać kostkę rosołową, ogórki obrane i pokrojone w kosteczkę. Marchewkę, pietruszkę białą, seler pokroić w plasterki. Gotować do miękkości. Udko można wyciągnąć odrzucić kości i mięso poskubane wrzucić do zupy. Śmietanę z mąką rozrobić w mleku. Dolać do zupy. Przyprawić do smaku Kucharkiem i pieprzem. Na końcu dodać posiekany koper z pietruszką. Smacznego !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat