Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych ogórków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kością( w/g preferencji) 40 dag
woda 3 l
przyprawa kucharek 1,5 łyżki
świeży posiekany koperek 2 łyżki
ziemniaki
kwaśna śmietana 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych ogórków

włoszczyznę i ogórki obrać,opłukać ,pokroić w małą kostkę.Do garnka wlać wodę włożyć mięso,zagotować,zebrać szumowiny,dodać włoszczyznę,ogórki i kucharka.Gotować na małym ogniu około 50 minut.Miękkie mięso wyjąć usunąć kości ,mięso pokroić dodać do zupy.Zupę zaciągnąć śmietaną,doprawićsolą i pieprzem,dodać koperek,podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 14.02.2011 11:47
wyśmienite
iwona332 17.09.2010 23:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak