Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych leśnych grzybów

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 7 dorodnych grzybów
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
marchew 1 sztuka
śmietana gęsta do zabielenia
mąka 1 łyżeczka do zageszczenia
makaron dowolny
natka pietruszki

Porada

Uwielbiam smak zupy grzybowej, jak i zapach unoszący się po kuchni w trakcie jej gotowania. Polecam.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych leśnych grzybów

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju.
Krok 1 - Zupa ze świeżych leśnych grzybów foto
2
Grzyby kroimy na plasterki
Krok 2 - Zupa ze świeżych leśnych grzybów foto
3
Do cebuli dokładamy do niej pokrojone grzybki. Chwilę razem smażymy
Krok 3 - Zupa ze świeżych leśnych grzybów foto
4
Podlewamy wodą (około 1,5 litr). Gotujemy około 20-30 minut do miękkości. Między czasie obieramy i trzemy na grubych oczkach marchew. Dodajemy ją do zupy na 10 minut przed końcem gotowania. Całość doprawiamy do smaku, zabielamy, zagęszczamy i zagotowujemy.
Zupą zalewamy ugotowany i poporcjowany na talerzach makaron.
Krok 4 - Zupa ze świeżych leśnych grzybów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.07.2014 20:06
taka jest najsmaczniejsza
stan2401 13.07.2014 09:33
pyszne danie
norweska20 13.07.2014 00:35
super aranżacja ..i oczywiście zupa też super:)
gusia1000 12.07.2014 23:54
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak