Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ze świerzych grzybów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
śmietana 50 ml
grzyby świeże 500 g
ziemniaki 5 sztuki
cebula 2 sztuki
tłuszcz 2 łyżki
mąka 2 łyżki
przyprawa myśliwska 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ze świerzych grzybów

grzyby oczyścić opłukać pokrajać w paseczki cebulę obrać opłukać pokrajać w kostkę podsmażyć dodać grzyby i dusić pod przykryciem często mieszając ziemniaki umyć obrać pokroić w kostkę ugotować z warzywami następnie połączyć z grzybami i śmietaną wymieszaną z mąką zagotować doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak