Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze smażonymi pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron gwiazdki 150 g
żeberka wieprzowe 300 g
marchew 4 szt
pietruszka 2 szt
śmietana 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
koperek 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
masło 1 łyżeczka
pieczarki 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze smażonymi pieczarkami

Kroki postępowania

1
Żeberka opłukujemy, następnie wrzucamy je na wrzątek. Dodajemy liście laurowe i lekko solimy. Gotujemy pod przykryciem do miękkości.
Krok 1 - Zupa ze smażonymi pieczarkami foto
2
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Wrzucamy je na patelnię z roztopionym masłem. Smażymy do momentu, aż będą lekko przypieczone i chrupiące.
Krok 2 - Zupa ze smażonymi pieczarkami foto
3
Marchewki i pietruszki obieramy i myjemy. Pietruszkę kroimy w mniejsze kawałki a marchewki w kosteczkę.
Krok 3 - Zupa ze smażonymi pieczarkami foto
4
Do garnka z mięsem wrzucamy warzywa, gotujemy przez 15 minut. Następnie dodajemy chrupiące pieczarki.
Krok 4 - Zupa ze smażonymi pieczarkami foto
5
W kubku mieszamy śmietanę z wodą i wlewamy ją do zupy, energicznie mieszając.
Krok 5 - Zupa ze smażonymi pieczarkami foto
6
Na końcu dodajemy posiekany koperek i lubczyk, przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 6 - Zupa ze smażonymi pieczarkami foto
7
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Gotowy przekładamy do talerzy i zalewamy go gorącą zupą.
Krok 7 - Zupa ze smażonymi pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 24.11.2015 10:21
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak