Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

zupa ze słodkiej kapusty z majerankiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
3/4 główki małej
żeberka wieprzowe
300 gram
marchew
2 sztuki
pietruszka
2 sztuki
cebula biała
1 sztuka
kostka rosołowa
1 sztuka
mieszanka warzywna
1 łyżka
ziemniaki
4 sztuki
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
4 sztuki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ze słodkiej kapusty z majerankiem

Gotujemy żeberka z listkiem laurowym i zielem angielskim.
Kapustę siekamy. Dodajemy do żeberek. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki kroimy na drobne kawałki. Dodajemy.
Kroimy cebulę. Dodajemy.
Dodajemy również kostkę rosołową i łyżkę mieszanki warzywnej.
Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy majeranek.
Ostatnimi składnikami są pieprz i sól.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 23.01.2013 19:18
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak