Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ze słodkiej kapusty z majerankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 3/4 główki małej
żeberka wieprzowe 300 gram
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
mieszanka warzywna 1 łyżka
ziemniaki 4 sztuki
sól 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ze słodkiej kapusty z majerankiem

Gotujemy żeberka z listkiem laurowym i zielem angielskim.
Kapustę siekamy. Dodajemy do żeberek. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki kroimy na drobne kawałki. Dodajemy.
Kroimy cebulę. Dodajemy.
Dodajemy również kostkę rosołową i łyżkę mieszanki warzywnej.
Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy majeranek.
Ostatnimi składnikami są pieprz i sól.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 23.01.2013 19:18
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak