Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze śledzi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 0,5 kg
woda 0,5 l
cebula 1
śmietana 200 ml
ocet winny 2 łyżki
cytryna 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 4
Liść laurowy suszony Prymat 2
nasiona gorczycy Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze śledzi

Kroki postępowania

1
Śledzie wymoczyć w wodzie na ok. 2 h lub całą noc. Następnie osączyć i marynować w soku z cytryny.
Krok 1 - Zupa ze śledzi foto
2
Cebulę posiekać w kostkę. Wodę zagotować, dodać ziele angielskie, liść laurowy i szczyptę pieprzu do smaku oraz ocet i gorczycę. Gotować na wolnym ogniu 15 min. Ostudzić.
Krok 2 - Zupa ze śledzi foto
3
Śledzie przełożyć do miseczki i wymieszać ze śmietaną, po czym wlać wystudzoną zaprawę i wymieszać.
Podawać z ziemniakami.
Krok 3 - Zupa ze śledzi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 07.04.2014 23:15
bardzo lubię śledzie ,ale taka zupa to dla mnie nowość-podoba mi się pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak