Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zamkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina mielona 180 gram
olej 1 łyżka
cebula biała 120 gram
pieczarki 200 gram
marchew 30 gram
makaron 100 gram
wywar warzywny 1,5 litra
curry 2 łyżeczki
majeranek 2 łyżeczki
śmietanka 1/2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
pietruszka zielona 3 łyżki
parmezan starty do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zamkowa

(zmodyfikowany przepis z "Kuchnia królewska")

Na oleju smaż posiekaną cebulę, gdy się lekko zeszkli wrzuć wołowinę. Podsmaż chwilę i dodaj pokrojone pieczarki i startą marchewkę. Gdy puszczą sok, wlej wywar warzywny.

Zupę gotuj do czasu aż warzywa i mięso zmiękną. Dodaj makaron (np. muszelki) i gotuj w zupie.

Gdy makaron zmięknie, całość dopraw curry, majerankiem, solą i pieprzem.

Zdejmij z ognia i dodaj mleko. Podaj posypując posiekaną natką pietruszki i parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klisza 03.02.2013 22:17
super
Krzysiek3 23.01.2013 12:08
fajna
SweetandChili 21.10.2012 14:26
Smakowita
ilovebake 16.10.2012 10:17
fajna nazwa
emeslive 15.10.2012 22:15
Intrygująca nazwa, apetyczne zdjęcie - podoba mi się ten przepis.
caffee_tea 15.10.2012 21:27
ciekawe przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak