zupa z żółtą fasolką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    3 sztuki
  • zielona pietruszka

  • seler

  • pietruszka korzeń

  • por

  • marchew

    2 sztuki
  • ziemniaki

    6 sztuk
  • fasolka szparagowa

    30 dag
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • ocet

    1 łyżka
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - zupa z żółtą fasolką foto
Ze skrzydełek i kostki rosołowej gotuje bulion. Wrzucam całego pora i pokrojonego w kostkę selera, pietruszkę i gotuję. Zieloną pietruszkę siekam i dodaję do zupy. W tym czasie obieram marchew i ziemniaki i kroję w niewielką kostkę. Fasolkę dokładnie myję i usuwam końce oraz kroję na małe odcinki ok 2cm.
Krok 2 - zupa z żółtą fasolką foto
Gdy skrzydełka są już miękkie to wyjmuję je na talerzy i pora tak samo. Do garnka wsypuję wszystko warzywa i gotuję do miękkości. Całość przyprawiam do smaku. wsypuję cukier i wlewam ocet. W moim przypadku czasem daję więcej cukru i octu bo taki własnie smak mi odpowiada:) Zupę zaciągam śmietaną.
Krok 3 - zupa z żółtą fasolką foto
Zupkę można jeść z drobnym makaronem (np nitki) ale ja ją jem bez niczego. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 16.08.2012 22:50
takie zupy lubię zjeść
Justyna28 16.08.2012 19:56
smaczna:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat