Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z żółtą fasolką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 sztuki
zielona pietruszka
seler
pietruszka korzeń
por
marchew 2 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
fasolka szparagowa 30 dag
śmietana 18 proc 2 łyżki
cukier 2 łyżeczki
ocet 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z żółtą fasolką

Kroki postępowania

1
Ze skrzydełek i kostki rosołowej gotuje bulion. Wrzucam całego pora i pokrojonego w kostkę selera, pietruszkę i gotuję. Zieloną pietruszkę siekam i dodaję do zupy. W tym czasie obieram marchew i ziemniaki i kroję w niewielką kostkę. Fasolkę dokładnie myję i usuwam końce oraz kroję na małe odcinki ok 2cm.
Krok 1 - zupa z żółtą fasolką foto
2
Gdy skrzydełka są już miękkie to wyjmuję je na talerzy i pora tak samo. Do garnka wsypuję wszystko warzywa i gotuję do miękkości. Całość przyprawiam do smaku. wsypuję cukier i wlewam ocet. W moim przypadku czasem daję więcej cukru i octu bo taki własnie smak mi odpowiada:) Zupę zaciągam śmietaną.
Krok 2 - zupa z żółtą fasolką foto
3
Zupkę można jeść z drobnym makaronem (np nitki) ale ja ją jem bez niczego. Smacznego
Krok 3 - zupa z żółtą fasolką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 16.08.2012 22:50
takie zupy lubię zjeść
Justyna28 16.08.2012 19:56
smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak