Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z żołądków drobiowych

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek (marchew, pietruszka, por
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
natka pietruszki posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z żołądków drobiowych

Żołądki płuczemy kilka razy w zimnej wodzie i gotujemy przez pół godziny. Następnie dodajemy pokrojoną włoszczyznę (marchew, pietruszkę, por), przyprawy do smaku, czosnek i gotujemy jeszcze około pół godziny. Po czym posypujemy obficie posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.09.2015 11:43
pyszne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak