Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z żołądków

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki 1 kg
pieczarki 25 dkg
papryka czerwona 1 szt
cebula 2 szt
seler nać
mąka 2 łyz
olej
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 4 szty
woda
przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 2 łyz
natka pietruszki garść

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z żołądków

pieczarki kroimy w plasterki i smazymy wraz z pokrojoną w kostke cebula gdy lekko sie zarumini dodajemy oczyszczone i pokrojone na mniejsze kawałki żołądki i chwile wszystko razem dusimy na patelni. Następnie wszystko razem gotujemy w garnku wraz z koncentratem i przyprawami i liściami selera dajemy kilka szt do smaku. Gdy żółądki lekko zmiękną dodajemy do nich pokrojona w kostke paparykę i wszystko razem gotujemy do miękkości zagęszczamy mąką . Doprawiamy do smaku i dodajemy natką pietruszki. Możemy podawać z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 21.10.2013 14:38
mmm wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak