zupa z żołądków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki

    1 kg
  • pieczarki

    25 dkg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • seler nać

  • mąka

    2 łyz
  • olej

  • liście laurowe

    4 szt
  • ziele angielskie

    4 szty
  • woda

  • przyprawa uniwersalna

  • sól

  • pieprz

  • koncentrat pomidorowy

    2 łyz
  • natka pietruszki

    garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczarki kroimy w plasterki i smazymy wraz z pokrojoną w kostke cebula gdy lekko sie zarumini dodajemy oczyszczone i pokrojone na mniejsze kawałki żołądki i chwile wszystko razem dusimy na patelni. Następnie wszystko razem gotujemy w garnku wraz z koncentratem i przyprawami i liściami selera dajemy kilka szt do smaku. Gdy żółądki lekko zmiękną dodajemy do nich pokrojona w kostke paparykę i wszystko razem gotujemy do miękkości zagęszczamy mąką . Doprawiamy do smaku i dodajemy natką pietruszki. Możemy podawać z chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JOANNA16 21.10.2013 14:38
mmm wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat