zupa z zielonego groszku i pasternaku z fenkułem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    3 szklanki
  • groszek zielony

    400 gram
  • fenkuł

    0,5 bulwy
  • pasternak

    2 sztuki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zaczynamy od upieczenia pasternaku. Zajmuje to około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Obieramy ze skóry.

Groszek i fenkuł zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu około 40 minut. Dodajemy pasternak. Miksujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat