Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonego groszku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion warzywny 2.5 litra
groszek zielony 20 dag
marchewka 1 szt
natka pietruszki
kasza jęczmienna 1/2 szklanki
sól i pieprz
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonego groszku

Bulion zagotowujemy. Międzyczasie obieram marchewkę i kroję w drobną kostkę.

Następnie wsypuję kaszę jęczmienną. Gotuję ok 10 min następnie dodaję marchewkę i groszek.

Gotuję jeszcze ok 10 min. Na koniec dodaję przyprawy do smaku, pieprz i sól oraz drobno posiekaną pietruszkę i szczypiorek. Mieszam. Odstawiam.

Podaję od razu kiedy zupa jest gorąca.smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 09.01.2017 17:37
smaczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak