Zupa z zielonego groszku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    2.5 litra
  • groszek zielony

    20 dag
  • marchewka

    1 szt
  • natka pietruszki

  • kasza jęczmienna

    1/2 szklanki
  • sól i pieprz

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion zagotowujemy. Międzyczasie obieram marchewkę i kroję w drobną kostkę.

Następnie wsypuję kaszę jęczmienną. Gotuję ok 10 min następnie dodaję marchewkę i groszek.

Gotuję jeszcze ok 10 min. Na koniec dodaję przyprawy do smaku, pieprz i sól oraz drobno posiekaną pietruszkę i szczypiorek. Mieszam. Odstawiam.

Podaję od razu kiedy zupa jest gorąca.smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania321 09.01.2017 17:37
smaczna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat