Zupa z zielonego groszku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    3 litry
  • groszek zielony

    1 szklanka
  • marchewka

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • mąka

    2 łyżki
  • smalec

    2 łyżki
  • makaron świderki

    250 gram
  • kostka rosołowa

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wody wrzucamy groszek i pokrojoną w plasterki marchewkę, lekko solimy i gotujemy.

W tm czasie osobno gotujemy makaron świderki w osolonej wodzie.

Jak marchewka i groszek będą podgotowane, to wrzucamy kostki rosołowe i z mąki i smalcu robimy zasmażkę i dajemy do zupy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy makaron , dobrze mieszamy i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tatiana2 01.10.2013 12:00
lubię groszkową :)
IwonaDD 29.09.2013 10:53
prosto i smacznie :)
fotoviderek 29.09.2013 09:38
Świetna zupa:)
Mniam 29.09.2013 00:09
Smaczna zupka.
Jadwiga/Jaga85 28.09.2013 23:55
Pyszna!!!!
sylwia_mc 28.09.2013 21:42
apetyczna, pycha
idealme 28.09.2013 21:28
pyszności ! ;) bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat