Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z węgierek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 800 g
mąka ziemniaczana 8 g
śmietana 400 ml
cukier 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z węgierek

śliwki wrzucam do wrzącej wody i gotuję do miekkości, po czym obieram je ze skórki, usuwam pestki i przecieram przez sito. Miąższ ze śliwek łączę z wywarem. Do zupy dodaję mąkę zmieszaną ze śmietaną, słodzę ją i zagotowuję na krótko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 15.08.2012 18:38
pycha
sznycel 14.08.2012 22:22
to zupa - deser, można ją jeśc ciepłą lub zimną. smakuje zwłaszcza z chrupiącymi grzankami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak