zupa z węgierek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    800 g
  • mąka ziemniaczana

    8 g
  • śmietana

    400 ml
  • cukier

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śliwki wrzucam do wrzącej wody i gotuję do miekkości, po czym obieram je ze skórki, usuwam pestki i przecieram przez sito. Miąższ ze śliwek łączę z wywarem. Do zupy dodaję mąkę zmieszaną ze śmietaną, słodzę ją i zagotowuję na krótko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 15.08.2012 18:38
pycha
sznycel 14.08.2012 22:22
to zupa - deser, można ją jeśc ciepłą lub zimną. smakuje zwłaszcza z chrupiącymi grzankami.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat