Zupa z wędzonym kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak wędzony

    400 g (bez skóry)
  • rzodkiew

    300 g
  • por (biała część)

  • pieczarki

    100 g
  • groszek konserwowy

    100 g
  • masło

    2 łyżki
  • bulion drobiowy

    1,5 l
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • koperek

    1 łyżka
  • imbir

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kurczaka (u mnie udka) pokroiłem w paski. Rzodkiew obrałem , umyłem i pokroiłem na zapałkę. Por przekroiłem wzdłuż na pół , umyłem i pokroiłem w cienkie półpierścienie.
Pieczarki oczyściłem , opłukałem i pokroiłem w małą kostkę. W dużym rondlu stopiłem masło , wrzuciłem por , chwilę go smażyłem , potem wymieszałem z pieczarkami i smażyłem razem około 2 minuty. Po tym czasie zalałem wrzącym bulionem , dodałem najpierw rzodkiew (gotowałem na małym ogniu ok.10 min.) , potem mięso kurczaka i groszek
(gotowałem ok. 7 minut).
Zupę przyprawiłem sosem sojowym , imbirem , solą i pieprzem. Zdjąłem z ognia i wsypałem koperek. Podałem z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 30.01.2016 07:49
fajna zupka :)
Internetowa Kuchnia 16.03.2015 09:16
Swietna zupka
Ania321 15.03.2015 21:59
Fajny przepis :)
Sroczka 15.03.2015 21:23
Pyszna zupka, zjadłabym.
Beatris 15.03.2015 20:59
Bardzo apetyczna zupka:)
Iwusia 15.03.2015 20:47
smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat