Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kurczak wędzony
400 g (bez skóry) -
rzodkiew
300 g -
por (biała część)
-
pieczarki
100 g -
groszek konserwowy
100 g -
masło
2 łyżki -
bulion drobiowy
1,5 l -
sos sojowy
1 łyżka -
koperek
1 łyżka -
imbir
-
sól i pieprz
Przepis i sposób przygotowania Zupa z wędzonym kurczakiem
Pieczarki oczyściłem , opłukałem i pokroiłem w małą kostkę. W dużym rondlu stopiłem masło , wrzuciłem por , chwilę go smażyłem , potem wymieszałem z pieczarkami i smażyłem razem około 2 minuty. Po tym czasie zalałem wrzącym bulionem , dodałem najpierw rzodkiew (gotowałem na małym ogniu ok.10 min.) , potem mięso kurczaka i groszek
(gotowałem ok. 7 minut).
Zupę przyprawiłem sosem sojowym , imbirem , solą i pieprzem. Zdjąłem z ognia i wsypałem koperek. Podałem z pieczywem.
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się