zupa z wędzonego kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony kurczak

    30 dag
  • seler

    25 dag
  • rodzynki

    5 dag
  • orzechy włoskie

    15 dag
  • ryż

    1/2 szkl
  • kukurydza

    1 puszka
  • żółtko jaja

    2 szt
  • mleko

    1 szkl
  • śmietana 12%

    1 szkl
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rodzynki sparzyć, orzechy posiekać. Ryż, seler, kurczaka i rodzynki zalać bulionem, gotować kwadrans, dodać kukurydzę osączoną i orzechy, gotować kolejne 10 minut. Żółtka rozmącić z mlekiem, wlać do zupy, mieszając, zupę podgrzać, dodać śmietany, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Roman5 06.02.2011 12:42
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat