Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z kurczaka
2 sztuka -
brokuł
1/2 sztuka -
groszek mrożony
100 gram -
groszek cukrowy
200 gram -
pieczarki
200 gram -
kukurydza minikolby Smak
5 sztuka -
pasta curry
2 łyżka -
imbir starty
do smaku -
cebula
1 sztuka -
czosnek
2 ząbek -
papryczka chili
1 sztuka -
bulion drobiowy
1 litr -
mleko kokosowe
200 mililitr -
mielona trawa cytrynowa
2 łyżeczka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżeczka -
olej rzepakowy do smażenia
-
sok z limonki
1 łyżeczka -
natka pietruszki
do podania
Przepis i sposób przygotowania Zupa z warzywami i kurczakiem po tajsku
Kroki postępowania


Pieczarki obrać, opłukać, pokroić na duże kawałki i brokuł podzielony na różyczki wrzucić do garnka. Całość gotować na wolnym ogniu pod przykryciem, aż mięso zmięknie.


Komentarze (1)