Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z truskawek i rabarbaru

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 0,6 kg
rabarbar 0,3 kg
skórka z cytryny
makaron 200 g
kisiel truskawkowy 20 g
cukier waniliowy 1-2 łyżeczki
cukier drobny 3-4 łyżki
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z truskawek i rabarbaru

Makaron o kształcie literek alfabetu ugotować wg przepisu na opakowaniu, przelać zimną wodą odstawić.
Rabarbar obrać i pokroić na kawałki. Truskawki umyć usunąć szypułki . Cytrynę dobrze wyszorować i obrać ze skórki. Rabarbar wraz z połową przygotowanych truskawek i skórką z połowy cytryny przełożyć do garnka wlać 3-4 szklanki wody i ugotować. Przed końcem gotowania dodać cukier i cukier wanilinowy oraz rozrobiony w wodzie kisiel truskawkowy i jeszcze raz zagotować .Wyjąć skórkę z cytryny . Pozostałą część truskawek zmiksować.
Na talerz wyłożyć makaron wlać ugotowaną zupę, dodać zmiksowane truskawki i śmietanę.
Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 31.07.2015 09:14
Wygląd bardzo apetycznie!
Katarzyna59 09.06.2014 18:45
rewelacyjna zupa
Jodaj 09.06.2014 16:34
lenia i dobra zupka :)
Megg 08.06.2014 20:32
super letnia i smaczna zupka
BernadettaP 08.06.2014 19:32
Bardzo lubię to połączenie, a z takim makaronem to i dzieciakom posmakuje :)
gusia1000 08.06.2014 18:41
Dobra, sezonowa zupa z 2 owoców.
Marzena34 08.06.2014 17:31
z truskawek zupy nie jadłam-ciekawy pomysł na niebanalną zupe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak