Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z szoczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 20 dkg
wywar mięsny 2 l
por 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler nać 1 szt
cebula 1 szt
kiełbaski 3 szt
mąka kukurydziana 1 łyzeczka
tymianek 1 szt
szczypiorek usiekany do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z szoczewicy

Umytą soczewicę wrzucamy na 12 godzin do zimnego wywaru mięsnego. Garnek z napęczniałą soczewicą i wywarem gotujemy około 50 minut. NIE SOLIMY. Obrane, umyte i pokrojone na małe kawałki warzywa wraz z pokrojonymi kiełbaskami wrzucamy na następne 50 miinut do gotowania. Solimy do smaku. Mąkę kukurydzianą mieszamy w niewielkiej ilości zimnej wody i zagęszczamy zupkę. dodajemy gałązkę tymianku i posiekany szczypiorek. Podajemy i jemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 25.06.2012 21:04
ale pycha :)
gusia1000 01.02.2012 18:28
Nie jadłam jej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak