Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z suszonych maślaków

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron nitki 100 gram
śmietana 30% 100 ml
woda 3 szklanki
mąka pszenna 1 łyzka
kostka rosołowa 1
sól
pieprz
maślaki 1 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z suszonych maślaków

Kroki postępowania

1
Grzyby przekładamy do garnka, zalewamy szklanką zimnej wody i pozostawiamy na noc, aby namokły.
Krok 1 - Zupa z suszonych maślaków foto
2
Następnego dnia dolewamy pozostałą wodę i nastawiamy grzyby na gaz (dodajemy kostkę rosołową), po 20 minutach od zagotowania wlewamy zahartowaną śmietankę zmieszaną z mąką i całość gotujemy jeszcze 5 minut - doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Zupa z suszonych maślaków foto
3
W osobnym naczyniu gotujemy do miękkości makaron. Zupę z suszonych maślaków podajemy razem z makaronem
Krok 3 - Zupa z suszonych maślaków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.11.2012 20:48
zupki grzybowe bardzo lubię !
sylwia / sytofala 13.11.2012 19:57
musi pachnieć cudownie
teresa18 13.11.2012 19:25
nigdy nie suszyłam maślaków
Beata61 13.11.2012 14:52
maślaczki - mniam... ;)
Silver Teaspoon 13.11.2012 14:40
pięknie się prezentuje
pajbek 13.11.2012 13:59
Pyszna ta zupka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak