Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z suszonych grzybów leśnych

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 1 szklanka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula biała 1 mała
ziemniaki 3 sztuki
sól i pieprz
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
śmietana
mąka 1 łyżka
bulion warzywny 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z suszonych grzybów leśnych

Grzyby należy zalać szklaną gorącej wody i odcedzić. Wody nie wylewamy. Odstawiamy grzyby do ostygnięcia i ewentualnie kroimy na mniejsze kawałki. Podsmażamy je na łyżce oliwy. Przekładamy do garnka. Dodajemy cebulę, pokrojoną w plasterki marchewkę i posiekaną pietruszkę, ale nie wszystko. Dodajemy przyprawy i zalewamy bulionem. Gotujemy jakieś 15 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do momentu, aż będą miękkie. Zupę zabielamy śmietaną i łyżką mąki. Mąkę można omylić. Przed podaniem dodajemy resztę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.12.2015 19:53
już niedługo będzie :)
Ewa Wojtaszko 16.12.2015 23:19
nie ma,to jak grzybowa :)
gusia1000 16.12.2015 19:23
Dobra taka.
Czyki 16.12.2015 12:51
Bardzo pyszna zupka, aż mam ochotę:)
Wacław 16.12.2015 11:13
lubię z makaronem ale z ziemniakami tez pyszna zupa
Benita 16.12.2015 11:13
Pyszna zupka
IKrakowianka 16.12.2015 10:22
taka jest najlepsza!
bertpvd 16.12.2015 09:26
pyszna zupa !
sliwka 16.12.2015 08:27
Smakowita;))
Konczi 16.12.2015 07:38
Zapachniało ... Fantastycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak