Zupa z suszonej botwinki

Zupa z suszonej botwinki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • burak

    1-2 szt
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • sól cukier koperek

  • śmietana

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • woda

    1 litr
  • botwinka

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraka obrać, zetrzeć na tarce, włożyć do garnka, dodać suszoną botwinkę oraz przyprawy , koperek i szczypiorek.Zalać wodą i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać sok z cytryny. Odstawić z ognia na min 15 minut, po tym czasie zabielić śmietaną. Można podawać z jajkiem na twardo.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 07.09.2012 11:18
Wygląda ładnie
Anna133 22.04.2012 10:25
wyglada fanie
Agnik 09.07.2011 16:05
ciekawe
caroline1983 02.04.2011 12:08
Nie sądziłam że botwinę można ususzyć. Świetny pomysł :)
Juleczka20 30.03.2011 09:59
nie jadlam takiej jeszcze
MAR3STA 20.11.2010 23:11
smaczna!
Jolanta41 19.11.2010 09:10
Ale to taka botwinkę można kupić ? Nie widziałam i nie wiedziałam !
iwa643 19.11.2010 07:08
bardzo lubie
ElizaT 18.11.2010 12:25
wyjątkowa !fajnie podana a składniki wskazują, że musi być smakowita !
anja3107 18.11.2010 10:34
i świetnie smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat