Zupa z soczewicy z aromatycznymi przyprawami i jogurtem naturalnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory pelati

    100 g
  • soczewica konserwowa

    200 g
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    do smażenia
  • cynamon Prymat

    do smaku
  • rosół z kury Kucharek

    2 kostki
  • jogurt grecki

    100 ml
  • żółty ser

    100 g
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • pomidory concasse

    100 g
  • Imbir mielony Prymat

    do smaku
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    do smaku
  • Goździki całe Prymat

    5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oliwie z oliwek podsmażyć pokrojone w kostkę czosnek i cebulę, dodać wymieszane i utarte w moździerzu przyprawy. Całość zalać bulionem, dodać pomidory i soczewicę, a następnie gotować przez ok. 15 minut. Zupę zmiksować na jednolitą masę, doprawić do smaku solą czosnkową i pieprzem. Kostki twardego, żółtego sera i pomidory concasse ułożyć w miseczkach, zalać zupą. Podawać z łyżką jogurtu naturalnego (gęstego).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 08.03.2016 23:02
Lubię soczewicę, więc i tę zupkę popełnię
Stenka 22.07.2014 21:59
w tygodniu taką ugotuję, bo nabrałam ochoty
kicius 06.02.2014 08:16
wygląda apetycznie
Monika-twin 25.09.2013 15:37
wydaje si eprosrto zrobic z niepoplualrnyh produktow-poezja,moj styl
Mniam 25.09.2013 10:44
Z miłą chęcią bym spróbowała.
bietka 25.09.2013 10:27
smaczna zupka :)
Sylwia26 25.09.2013 10:12
apetycznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat