Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica zielona 100 gram
filet z kurczaka
ziemniaki 3 sztuki
marchewka
cebulka
ząbki czosnku 2 sztuki
olej do smażenia
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
bulion warzywny 1,5 litra
natka pietruszki
koperek
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól ziołowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy



Soczewicę namoczyć na dwie godziny. Następnie zalać bulionem dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w słupki marchewkę. Gotować do miękkości.
Filet umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i usmażyć na rumiano posypując ziołami, pieprzem i solą. Mięso przełożyć na talerz i odstawić na bok.
Cebulę i czosnek posiekać, usmażyć na oleju, dodać do zupy i gotować jeszcze 5 - 7 minut. Zupę doprawić solą, pieprzem i chili.
Na koniec do zupy dodać mięso. Podawać posypaną pietruszką i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 25.02.2015 12:33
jaka fajna i zdrowa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak