Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicą i kukurydzą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 70 gram
marchew 180 gram
pietruszka 40 gram
papryka czerwona 90 gram
kukurydza 2 kolby-190 gram
cebula 1/2 sztuki
olej kokosowy 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 20 gram
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
woda 1250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicą i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Cebulę opalić. Marchewkę i pietruszkę obrać. Pokroić w cienkie krążki. W garnku rozgrzać olej i wrzucić warzywa korzeniowe. Zeszklić je delikatnie
Krok 1 - Zupa z soczewicą i kukurydzą foto
2
i dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Razem podsmażyć 2 minuty i zalać wodą. Zagotować. Wrzucić opaloną cebulę.
Krok 2 - Zupa z soczewicą i kukurydzą foto
3
Z kolb kukurydzy odkroić ziarna i razem z opłukaną soczewicą wrzucić do zupy i gotować do miękkości wszystkich składników. Doprawić do smaku solą. Dodać koncentrat i dobrze go połączyć z zupą, zagotować. Zdjąć z ognia, smacznego!
Krok 3 - Zupa z soczewicą i kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 16.11.2015 22:24
Bardzo dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak